Spaanse Mosselen

voor 3 a 4 personen

2 kilo verse mosselen
2 grote uien grof in repen
4 knolflooktenen
flinke scheut olijfolie
groot blik tomatenpuree
1 blikje tomatenstukjes
scheut witte wijn
beetje oregano
2 hele Spaanse pepers
1 bos platte peterselie
1 citroen
peper en zout en 3 laurierblaadjes

Olijfolie in een grote pan of wok doen,bak de uien en knoflook op een zacht vuur
tot ze licht kleuren. Voeg eerst de tomatenpuree toe en laat dat een beetje bakken ( ontzuren) en voeg dat de tomaten uitblik toe, peper, zout, laurier oregano en hele Spaanse pepers.( als je van pittig houdt kun je ze ook in stukken snijden) Roer alles door elkaar en voeg de witte wijn toe een even weer laten koken en voeg dan de goed gewassen mosselen toe. Roer goed door en laat voor 6 minuten doorkoken, af en toe roeren. Zijn alle mosselen open van het vuur en bestrooi met peterselie en garneer met citroen. Lekker met brood en aolie.

Afdrukken