Coq au vin

 voor 4 personen

8 kippendijtjes met bot
(zonder vel)
2 uien
1 winterpeen
4 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
2 opscheplepels  zilveruitjes
250 gr. champignons
1/2 fles rode wijn
2 laurierbladeren
snuf tijm
1 kippenboullionblokje
bloem
boter/ olijfolie
peper en zout

Haal vel van de kip en bak aan in het boter olijfoliemengsel, als het wat kleurt haal kip uit de pan. Doe dan ui, wortel,bleekselderij en laurier in de pan en zet even aan. Strooi er wat bloem over en laat even garen. giet de wijn er bij en laat aan de kook komen. Doe dan de kip terug samen met kruiden en boullionblokje. Laat zachtjes 45 minuten stoven. Voeg zilveruitjes en champignons 15 minuten voor het eind toe.

Serveer met Roseval aardappels en witlofsla.

Eet smakelijk! 

Afdrukken