Groninger mosterdsoep

Voor 6 personen 1 1/2 liter

1 klein gesnipperd uitje
150 gram grove Groninger mosterd
150 gram fijne Hollandse/ Franse mosterd
50 gram boter
50 gram bloem
3 bosuitjes fijn gesneden 
150 gram uitgebakken spekjes of Groninger metworst
1/2 liter melk
1/2 groenteboullion van blokje
1/8 slagroom
peper en zout naar smaak.

Boter in de pan laten smelten, uitje zachtjes aanbakken, mosterds erbij doen en voor 5 minuten zachtjes laten ontzuren. dan de bloem erbij zachtjes roeren, bloem 2 minuten laten garen. Warme boullion beetje bij beetje toevoegen goed roeren met de garde, dan melk en room. zachtjes 5 minuten laten doorkoken.
Spekjes  of droge metworst uitbakken

Serveer met bosui, spekjes en brood.

Eet smakelijk!!!














Afdrukken