Irene's spinazie dip


Deze dip kwam ik tegen op het oud en nieuw feest bij mijn nicht Irene. Australie 2010

400 gr diepvries spinazie
pakje groente soep zonder vermecelli
1/2 liter zure room
1 bos lente uitjes fijn gesneden
1 blikje waterkastanjes
peper
Groot rond knapperig brood

Laat de spinazie 1 dag van te voren ontdooien en goed uitlekken. Meng de zure room en spinazie in een bak, voeg peper en en zakje groente soep toe. Goed roeren.
Voeg dan de in stukjes gesneden waterkastanjes en lente ui toe.
Alles een uurtje laten intrekken in de koeling.

Vlak voor het serveren het bovenste kapje van het brood snijden, de bol uithollen, de spinazie dip in de bol doen en het kapje in stukken scheuren er erbij leggen.
De bedoeling is dat je de dip met het brood op eet. Uiteindelijk scheur je ook de bol waar de dip in zit in stukken, wel handig erbij... servetten!



Afdrukken